Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, așa că FANATIK îți propune o rețetă delicioasă, numai bună pentru acest anotimp. Astăzi, vom găti împreună o mâncare de gutui ca la mama acasă și îți promitem că te vei îndrăgosti iremediabil de aroma sa absolut divină.
Parfumul deosebit al acestui preparat îți va reaminti cu siguranță de gustul copilăriei și de zilele în care bunica avea grijă ca atmosfera din sânul familiei să devină cât se poate de caldă, în ciuda frigului de afară. În plus, gutuile îți vor aduce doza optimă de vitalitate și prospețime, iar silueta nu va avea deloc de suferit.
Pentru început, rumenește carnea foarte bine, acoperind-o cu puțin unt, după care, într-o cratiţă mai mare, încinge făina și stinge cu zeama de carne. Scoate carnea, scurge-o de grăsime şi pune-o la fiert în zeama de carne, preț de cinci-zece minute. Curăţă apoi gutuile de cotoare şi sâmburi, taie-le felii, și pune-le la prăjit în unt încins, până când se rumenește.
Așază gutuile crocante în cratiţă să dea cărnii gustul lor de neuitat și arde zahărul un pic, până se lichefiază-colorează („caramelizează“), după care stinge cu vin, rachiu şi puţină zeamă, vărsând peste carne. După ce ai presărat sare și piper, pune cratiţa în cuptor, acoperită, la foc mic, până este numai bună de servit. Poftă Bună!