Ingredinte și mod de preparare fursec franțuzesc, macarons. Sursa foto: pixabay.com
Le vedem destul de des în vitrinele cofetăriilor. Sunt mici, colorate și seamănă cu pricomigdalele. Este vorba de macarons, cel mai cunoscut fursec franțuzesc. Macaronsul are o istorie lungă în spate, iar ingredientul-cheie în prepararea acestui desert este făina de migdale.
Macaronsul se prepara inițial fără arome și fără culori, primele fursecuri fiind gătite în secolul VIII în momentul în care arabii au adus pe continent făina de migdale. Acum, acest desert franțuzesc are culori care îți iau ochii și arome diverse. Gustul desăvârșit îți gâdilă papilele gustative, pur și simplu macaronsul se topește pe cerul gurii. Macaronsul este un desert care poate crea dependență.
Ingrediente necesare macarons: 70 de grame zahăr vanilat, 230 grame zahăr pudră, 120 grame făină de migdale, 4 ouă, 2 grame sare și colorant alimentar (opțional). Pentru umplutură este nevoie de două ingrediente simple: 230 grame smântână dulce pentru frișcă și 260 grame ciocolată neagră.
Mod de preparare macarons:
Și acum să trecem la umplutură. Smântâna dulce se fierbe, după care se adaugă în ea ciocolata care trebuie să se topească. Amestecați până când se formează o cremă fină. Crema obținută se lasă la răcit. Se pune tot într-un poș și se toarnă cremă pe fiecare macarons și se lipește încet de o altă parte.
Dacă faci pentru prima dată macarons trebuie să știi câteva secrete și ponturi. În cazul în care fursecurile au ieșit crăpate, compoziția nu a fost amestecată cât trebuie. În plus, în situația inversă, dacă macaronsul ies plat înseamnă că s-a amestecat prea mult. Mare atenție în momentul în care încercați să ridicați un macarons din tavă. Dcaă macaronsul se sparge înseamnă că nu a stat suficient la cuptor.
Ca albușurile să se bată bine vasul și telul trebuie să fie curate și să nu aibă niciun strop de apă. Șterge cu un prosop de bucătărie vasul înainte de a bate albușurile. Ouălele nu trebuie să fie mai vechi de o zi și trebuie ținute la temperatura camerei cu 2-3 ore înainte de a începe prepararea rețetei. Evită umiditatea din bucătărie, când te apuci de macarons nu mai găti altceva pe aragaz.