Rețeta zilei de vineri. Tiramisu, un desert pe gustul tuturor
Tiramisu este un desert simpluși rafinat de origine italiană cu care nu vei da greș niciodată. Rețeta de tiramisu se prepară exclusiv cu mascarpone, nu cu frișcă sau alte creme înlocuitoare. Rezultatul este excepțional dacă ai răbdare să aștepți câteva ore bune cât trebuie să stea la frigider.
Rețeta zilei de vineri, 16 august. Tiramisu, o rețetă delicioasă
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru tiramisu:
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 grame zahăr
500 grame mascarpone
150 grame pişcoturi
2-3 linguri cacao
Mod de preparare tiramisu clasic. Rețeta pas cu pas:
În primul rând se face cafeaua care se lasă ulterior la răcit
Gălbenușurile și albușurile se separă în două vase separate
Peste gălbenușuri se adaugă zahărul și se amestecă cu ajutorul unui mixer vertical timp de 2-3 minute
Crema mascarpone se freacă până se înmoaie puțin și se adaugă peste crema de gălbenușuri. Se mixează circa 1-2 minute până se obține o cremăomogenă
Albușurile se mixează circa 2 minute până când se obține o spumă care se desprinde de pereții vasului
Peste crema de mascarpone și gălbenușuri se adaugă albușurile spumă și se amestecă
Pișcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac și se pun într-o tavă
Peste pișcoturi se toarnă jumătatea din crema de mascarpone
Se mai adaugă încă un strat de pișcoturi și se întinde restul de cremă
Peste prăjitură se presară cacao și se ține la frigider peste noapte.
Secretele unei rețete de succes. Tiramisu, o rețetă tradițională italiană
Tiramisu este o rețetă care nu se pune la cuptor, ci trebuie să stea câteva ore la frigider, poate chiar peste noapte. Unele rețete mai arată că poți adăuga la această prăjitură fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor rumeniți.
Dacă vrei să nu dai greș, ține cont de câteva secrete: folosește ouă ecologice, cremă mascarpone de calitate, iar băutura pe care o folosești să fie tot de calitate. Poți folosi Marsala sau Amaretto. De asemenea, cafeaua trebuie să fie una tare în care se adaugă un deget de Marsala și un strop de apă rece. Pișcoturile se însiropează în cafea rece.