Tiramisu este un desert simplu și rafinat de origine italiană. Sursa foto: pixabay.com
Tiramisu este un desert simplu și rafinat de origine italiană cu care nu vei da greș niciodată. Rețeta de tiramisu se prepară exclusiv cu mascarpone, nu cu frișcă sau alte creme înlocuitoare. Rezultatul este excepțional dacă ai răbdare să aștepți câteva ore bune cât trebuie să stea la frigider.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru tiramisu:
Mod de preparare tiramisu clasic. Rețeta pas cu pas:
Tiramisu este o rețetă care nu se pune la cuptor, ci trebuie să stea câteva ore la frigider, poate chiar peste noapte. Unele rețete mai arată că poți adăuga la această prăjitură fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor rumeniți.
Dacă vrei să nu dai greș, ține cont de câteva secrete: folosește ouă ecologice, cremă mascarpone de calitate, iar băutura pe care o folosești să fie tot de calitate. Poți folosi Marsala sau Amaretto. De asemenea, cafeaua trebuie să fie una tare în care se adaugă un deget de Marsala și un strop de apă rece. Pișcoturile se însiropează în cafea rece.