Categorie: Autor:

Rețeta zilei de miercuri, 20 noiembrie 2019. Secretele celei mai bune pizza de post

Rețeta zilei de miercuri, 20 noiembrie 2019, este cea de pizza de post. Probabil că nu poți renunța la anumite capricii culinare în Postul Crăciunului, iar noi îți vom oferi o alternativă la pizza clasică, una de altfel foarte sănătoasă, care nu necesită produse de origine animală. Practic, e o pizza vegetariană.

Rețeta zilei de 20 noiembrie 2019: Ingrediente pentru pizza de post:

  • un blat de pizza (dacă nu vrei să îl faci acasă, îl găsești în orice supermarket la un preț avantajos);
  • 70 de grame de broccoli;
  • 50 de grame de măsline de diferite soiuri, tăiate rondele;
  • 150 de grame de ciuperci proaspete;
  • 100 de grame de boabe de porumb fiert;
  • 50 de grame de ardei amestecat, roșu și galben;
  • brânză tofu în loc de cașcaval sau alte lactate;
  • 150 de mililitri de suc de roșii;
  • ceapă roșie rondele;
  • două linguri de ulei de soia.

Preparare:

Prepararea nu este complicată dacă ai luat blatul de pizza din magazin, o variantă pe care ți-o recomandăm dacă nu vrei să pierzi timpul cu frământatul aluatului, mai ales că uneori ne e atât de foame încât vrem să preparăm ceva bun și repede.

Unge blatul de pizza cu sos de roșii, iar pe margini unge cu o paletă uleiul de soia. Adaugă pe rând ciupercile, porumbul, ceapa tăiată rondele, măslinele, ardeii tăiați în fâșii subțiri și bucățile de cașcaval din tofu sau brânză tofu. Unge peste toate acestea ingrediente cu sosul de roșii care ți-a rămas și pune pizza la cuptor.

Cu 5 minute înainte ca pizza să fie gata, mai adaugă un strat de sos de roșii și scoate apoi blatul din cuptor. Această pizza se servește caldă și are un gust delicios, cea mai bună alternativă la rețeta clasică de pizza. Poți să alegi și alte legume, în funcție de preferințe. Cel mai sigur mergi însă cu cele pe care ți le recomandăm în rândurile de mai sus. Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să vă urăm poftă bună! Rețeta a fost inspirată de pe site-ul gustos.ro.