Rețeta zilei de marți, 21 ianuarie, este cea de tartă cu portocale și ciocolată. Este un desert delicios cu care îi vei cuceri cu siguranță pe cei din jur. Pentru prepararea acestei prăjituri ai nevoie de doar 30 de minute, iar ingredientele pe care trebuie să le ai nu sunt multe și accesibile ca preț.
După cum spuneam în primul rând, nu ai nevoie de prea mult timp pentru a pregăti acest desert, ci doar de niscaiva îndemânare.
Alege o tavă pentru tarta luată din magazin, și așază aluatul după forma tăvii.
Pasul următor: Unge fundul tartei cu ciocolata tartinabilă, cu un cuțit sau spatulă specială ca să fie bine întinsă peste tot.
Este bine, spun cei pricepuți în prepararea deserturilor, ca înainte să întinzi ciocolata cu cuțitul să îl treci prin apă rece.
Amestecă apoi gălbenușurile cu smântâna și toarnă această compoziție peste ciocolata întinsă pe tartă.
Pune deasupra feliile de portocale curățate de sâmburi și presară apoi cu ciocolată rasă ori cu fulgii de ciocolată (depinde ce ai ales).
Pune tava cu tarta cu ciocolată în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. După jumătatea de oră, scoate tava și las-o să se răcească. Poftă bună!
Aceasta este una dintre rețetele cel mai ușor de preparat, de care te poți apuca oricând, pentru orice ocazie.
Poți înlocui ciocolata cu cremă de vanilie, asta dacă nu ești fan ciocolată. Rețeta prezentată în acest articol este inspirată de pe site-ul rețete.unica.ro.
Poți adăuga, pe lângă feliile de portocale, alte fructe, dacă vrei ca tarta să fie mai exotică.