Rețeta zilei de azi este cea de fursecuri cu aromă de lămâie. Este o rețetă simplă, iar pentru ca prăjiturelele să fie fragede, ai nevoie de bicarbonat de sodiu. Multe gospodine își pun întrebarea care este cantitatea ideală pentru ca fursecurile să nu iasă tari ca piatra, dar nici foarte moi, iar noi avem răspunsul!
Fursecurile sunt ideale pentru orice zi din săptămână, mai ales atunci când avem poftă de ceva dulce făcut în casă. Așadar, poți înlocui clătitele sau gogoșii cu această rețetă de fursecuri. Îți vei linge degetele, la propriu! FANATIK îți prezintă mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă, dar și pașii pe care trebuie să îi faci pentru prepararea biscuiților.
Pentru prepararea fursecurilor vei avea nevoie de un bol mediu ca mărime, preferabil din metal. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bați untul și zahărul, până obții o compoziție cremoasă, omogenă. Adaugă la această cremă de fursecuri esența de vanilie, laptele, oul și continuă să bați până se încorporează bine în compoziție. Poți folosi un tel dacă ești dibace sau mixerul.
Într-un alt vas, mai mare, combină făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Adaugă tot aici coaja de lămâie rasă și busuiocul tocat. Puneți peste această combinație crema obținută anterior. Puneți vasul la rece (poți să îl păstrezi chiar și la frigider) timp de aproximativ 60 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetați tava pentru fursecuri cu hârtie de copt. Formați fursecurile după modelele dorite (steluțe, mingiuțe sau forme triunghiulare) și puneți-le la distanțe de câțiva centimetri una de cealaltă în tava de copt. Fursecurile vor fi gata în maximum 15 minute. Poftă bună! Această rețetă aparține restaurantedelux.ro.