Rețeta zilei de azi, 7 octombrie: cartofi franțuzești la cuptor, deliciu garantat!

Rețeta zilei de azi, 7 octombrie 2019, pe care site-ul nostru ți-o propune este cea de cartofi franțuzești la cuptor. Este una din cele mai delicioase rețete culinare, ideală pentru mesele de prânz și cină. Îți prezentăm în rândurile de mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare a cartofilor franțuzești!

Ingrediente pentru cartofi franțuzești la cuptor:

  • un kilogram de cartofi;
  • 100 de mililitri de smântână;
  • 300 de grame de brânză de burduf sau telemea de oaie;
  • șase ouă;
  • 100 de grame de unt;
  • 100 de grame de cașcaval.
Așa ar trebui să arate cartofii după ce sunt gata. Sursa foto: delish.com

Modul de preparare:

Înainte de a explica pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru această rețetă, îți spunem că acest preparat e gata în aproximativ 40 de minute, deci nu îți ia cine știe ce timp.

Primul lucrur pe care trebuie să îl faci este să speli bine cartofii și să îi cureți de coajă. Ideal este să folosești cartofi roșii pentru această rețetă, dar sunt buni și cartofii maro. Fierbe cartofii și taie-i rondele, iar cealaltă jumătate paseaz-o cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Amestecă brânza de burduf cu 3 ouă sau rade telemeaua de oaie și amestec-o cu ouăle, dacă ai optat, evident, pentru telemea. Fierbe separat celelalte trei ouă pe care le-ai pregătit. Unge tava de copt cu suta de grame de unt și așază un strat de rondele de cartofi peste tava unsă.

Adaugă peste primul strat de cartofi telemeaua amestecată cu ouă și piureul de cartofi. Adaugă apoi ouăle fierte tăiate în rondele și acestea, iar apoi adaugă un alt strat de rondele de cartofi, peste care vei pune cașcavalul ras și smântâna. Pune tava la cuptor și urmărește când rondelele de la suprafață sunt bine rumenite.

Cartofii franțuzești la cuptor se servesc calzi. Poți adăuga, pentru un plus de savoare, oregano și pătrunjel peste ei. Se pot servi cu aripioare de pui, piept de curcan, la care poți adăuga salată verde sau murături. Sunt delicioși și dacă îi combini cu salată de varză sau sfleclă roșie. Poftă bună! Rețetă inspirată de pe rețete.unica.ro.