Rețeta zilei de azi, 6 septembrie: Ciorbă de fasole verde

Rețeta zilei de azi, 6 septembrie, este cea de ciorbă de fasole verde. Este una dintre mâncărurile aproape tradiționale la români, una din supele pe care nu le putem uita niciodată. Cu siguranță, mulți dintre voi ați gustat prima oară această ciorbiță la bunici, iar rețeta pe care v-o prezentăm este una dintre cele mai vechi păstrate în mediul rural transilvănean.

Ingrediente necesare pentru rețeta de ciorbă de fasole verde:

  • 500 de grame de fasole verde;
  • o ceapă;
  • un morcov;
  • 5-6 ciuperci;
  • ardei roșii;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • două linguri de smântână;
  • cârnați de casă sau afumătură (300-350 de grame, după preferințe);
  • ulei;
  • pătrunjel;
  • sare și piper după gust.
Rețetă de ciorbă de fasole foto: pinterest.com

Modul de preparare:

Înainte să pui oala cu apa în care se va face ciorba, trebuie să călești în ulei de floare soarelui, într-o crăticioară, ceapa, ciupercile și un cățel de usturoi. În timpul călirii, poți folosi puțină boia de ardei.

Separat, în oală, pune apa la fiert în care trebuie să adaugi treptat fasolea și restul legumelor (ultimele adăugate vor fi cele călite). Spre final, când fasolea e aproape fiartă, adaugă două linguri de smântână.

Dacă te-ai decis la cârnați de casă pentru a completa această ciorbă, căci mulți nu pot consuma supele fără puțină carne, atunci adaugă puțin bulion. Dacă ai ales afumătura, atunci adaugă o lingură în plus de ulei și una în plus de smântână. Trebuie spus că în cazul afumăturii, ciorba va sta ceva mai mult pe foc.

Fasolea verde din această rețetă poate fi înlocuită cu fasolea roșie ori cu lintea. De asemenea, poți înlocui fasolea, dacă nu îți place, cu mazăre boabe sau cu un mix de legume congelate pe care îl găsești în pungă în orice supermarket. Tot ce rămâne să vă urăm este… poftă bună!