Rețeta zilei de azi, 12 octombrie, este cea de chifteluțe din piept de pui cu sos picant. FANATIK îți prezintă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru chiftelele din piept de pui, dar și pentru sosul picant cu care le poți consuma. Este una din cele mai simple rețete. Citește mai jos cum se prepară!
Trece toate aceste ingrediente prin blender și amestecă la final cu puțin piper negru măcinat. Este cel mai simplu sos picant pe care îl poți face și este delicios în combinație cu chifteluțele din piept de pui. Iată, acum, modul de preparare al chiftelelor!
Înainte de toate, amestecă pieptul de pui dezosat zdrobit cu ceapa și usturoiul. Adaugă apoi oul și amestecă pe urmă cu zeama de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele. Poți adăuga piperul și sarea și formează biluțele în palmă. Trece chiftelele în ulei și apoi în făină înainte de a le pune în tigaie.
Prăjește aproximativ 4-5 minute pe o parte și apoi întoarce-le cu grijă cu o furculiță pe cealaltă parte. O porție pentru două persoane (aproximativ două tigăi) nu durează mai mult de 10-15 minute ca timp de preparare. Pune-le pe o hârtie mai aspră înainte să le așezi pe farfurie pentru că hârtia va absorbi uleiul. Chifteluțele se pot consuma cu salată de varză dulce și sosul picant, iar ca garnitură poți opta între pilaf de orez și piure de cartofi. Poftă bună! Rețeta de chiftele a fost inspirată de pe rețete.unica.ro.