Rețeta zilei de 9 iulie. Salată de vară cu legume și fructe

Salatele sunt ideale pentru zilele caniculare de vară sau când nu ai timpul necesar pentru a sta în bucătărie ore în șir. Astăzi vă recomandăm o salată de vară care conține atât fruncte, cât și legume. Această salată este plină de culoare și savoare. Merită să o încercați!

Cum se prepară salata de vară cu fructe și legume

Ca orice salată și cea de astăzi se prepară rapid și ușor. Nu ai nevoie decât de câteva minute și masa este gata. Salata poate fi servită în orice moment al zilei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti salata de vară cu legume și fructe:

  • 250-300 grame roșii cherry
  • 150 grame baby spanac sau salată verde, în funcție de preferințe
  • frunze de busuioc
  • 3 ardei grași de diferite culori (roșu, galben, verde)
  • 5 nectarine
  • 100 grame de afine
  • 200 grame de cașcaval
  • 50 grame semințe de dovleac crude

Pentru dressing ai nevoie de câteva ingrediente care nu lipsesc din bucătărie: o lingură de miere, 2 linguri ulei de măsline, 2-3 linguri oțet de mere, sare și piper. Dacă doriți ca salată să fie una sățioasă puteți prăji câtva felii de pâine cu condimente.

Care sunt fructele și legumele de care ai nevoie pentru a prepara această salată de vară
Sursa foto: radiocluj.ro

Mod de preparare salată de vară cu legume și fructe:

  • frunctele și legumele se spală
  • roșiile se taie în jumătăți sau pot fi lăsate întregi dacă sunt foarte mici
  • cei 3 ardei se curăță de semințe și se taie în cuburi
  • nectarinele se taie în cuburi
  • toatel legumele și fructele de mai sus se pun într-un bol
  • se adaugă frunzele de spanac, busuiocul și afinele
  • se pun și restul ingredientelor, semințele de dovleac și cașcavalul

Dressingul se pregătește la fel de ușor. Se adaugă într-un vas mierea , ulei de măsline, oțetul de mere, sarea și piperul, după gust. Toate acestea se amestecă și se toarnă peste ingredientele din bolul cu fructe și legume. Salata poate fi consumată ca atare sau servită cu pâine prăjită unsă cu ulei de măsline și condimente din belșug. Feliile subțiri de pâine se țin la cuptor circa 6-8 minute, la 200 de grade.