Rețeta zilei de 30 decembrie, pe care chiar o poți face mâine pentru masa de Anul Nou și Revelion, este cea de ruladă cu carne de pui și legume.
Este un preparat sănătos, unul ușor de consumat dupăt toate gustările pline de grăsime pe care le-am mâncat la masa de Crăciun, o alternativă ideală la o serie de rețete care îngrașă.
Înainte de toate, dezosează pieptul de pui sau copănelele, spală carnea și pune apoi bucățile de carne în robotul de bucătărie. Mixează circa 600 de grame din cele 800 necesare rețetei până când obții o pastă.
Celelalte 200 de grame de piept de pui trebuie tăiate bucățele și adăugate peste pasta de pui.
Adaugă treptat roșiile deshidratate, ciupercile, castraveții și restul ingredientelor, iar mărarul toacă-l mărunt înainte de a-l combina.
Udă hârtia de copt și stoarce apoi foarte bine. Așază compoziția de carne pe hârtia de copt, iar apoi ruleaz-o cu grijă.
Separat, umple o oală cu apă caldă și pune boabele de pipet, ienupăr și foaie de dafin. Lasă apa la foc mediu.
Când e pe punctul de a fierbe, adaugă rulada. După ce s-a fiert complet, scoate rulada din apă și las-o pe un fund de lemn să se răcească.
Taie rulada în felii și servește-o cu încredere mesenilor adunați la tine de Revelion sau în prima zi a noului an.
Această rețetă delicioasă a fost inspirată de pe site-ul lauraadarnache.ro.
Pentru cei care nu suportă caperele, le pot înlocui cu măsline verzi sau negre, iar roșiile deshidratate pot fi și ele înlocuite cu bucăți mici de ardei. Nu rămâne decât să vă urăm poftă bună!