FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 25 august. Astăzi vom găti împreună langoși delicioase! Membrii familiei tale vor fi în al nouălea cer, mai ales cei mici. Aceștia îți vor cere să repeți experiența de astăzi din ce în ce mai des. Mai mult, toate vecinele îți vor cere rețeta de langoși tradițională, așadar trebuie să o reții.
Faimosii langosi unguresti sunt extrem de versatili si practic ii poti umple cu orice. Cu branza, varza calita cu ceapa, cu dulceturi sau, de ce nu, cu ciocolata, langosii pot fi gustare, desert sau mic dejun.
250 g făină
150 ml apă călduță
1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
1 praf sare
2 linguri zahăr
2 cani ulei
Pentru umplutură aveți nevoie de 200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere.
Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut. Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.