Rețeta zilei de 23 noiembrie. Cheescake cu caramel, un desert pentru toate gusturile

Pentru că știm că ți-e poftă de ceva dulce, ne-am gândit să-ți propunem un desert savuros cu care să-ți surprinzi papilele gustative, oricât ar fi de pretențioase. Vom găti împreună cheescake cu caramel, un preparat a cărui aromă specială te va cuceri de la prima înghițitură.

Cheescake cu caramel, un răsfăț dulce pe placul tuturor

De asemenea, acest răsfăț culinar este ideal pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe toți cei dragi, iar dacă adaugi și nuci, devine deja un dulce sofisticat, care nu va mai putea sta foarte mult timp în farfurie. În plus, nu este deloc dificil de pregătit.

Ingrediente

  • 200g biscuiţi simpli
  • 50g zahăr
  • 115g unt topit
  • 1kg cremă de brânză
  • 200g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 5 ouă
  • 80ml smântână lichidă (30% grăsime)
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 3/4 cană zahăr
  • 3 linguri apă
  • 12 linguri smântână lichidă
  • 1 mâna nuci prăjite şi tocate grosier pentru decor

Cum să prepari cel mai bun cheescake cu caramel

Pentru început, mărunţește biscuiţii, apoi pune-i într-un castron, alături de zahăr şi unt topit. Amestecă bine, după care pune toată compoziţia într-o tavă unsă cu unt, specială pentru cheesecake. Întinde compoziția uniform şi pune-o la rece, în frigider. Pentru crema de brânză, amestecă rând pe rând toate ingredientele, până când obții un amestec omogen, apoi toarnă blatul de biscuiţi şi pune la cuptorul preîncălzit.

Coace la foc mic timp de 45 de minute, după care așteaptă puțin să se răcească. Între timp, caramelizează zahărul pentru siropul care va aduce prăjiturii tale un plus de savoare. De îndată ce acesta începe să prindă culoare, toarnă-l peste smântâna lichidă şi amestecă bine până când se îngroaşă. Servește cheescake-ul rece, cu caramelul pus pe deasupra. Preparatul este gata, așa că nu ne mai rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!