Postul Crăciunului a început, iar ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce Rețeta Zilei de 18 noiembrie, care este una delicioasă. Pe lângă faptul că postul va fi mai ușor, deoarece este o rețetă plină de gust, conomipida în pâine este și sănătoasă, iar musafirii tăi vor rămâne impresionați, deoarece această rețetă foarte veche are și un aspect foarte frumos. Chiar și copiii o vor adora!
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutură
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare, apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă.
Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit. Se consumă caldă, dar este foarte bună și rece. Vă urăm poftă bună!