Se spune că atunci când îți iese la perfecție mămăliga ești numai bună de măritat. Mămăliga nu trebuie să aibă cocoloașe sau mălaiul să fie nefiert. Pentru o mămăligă tradițională ca la carte ai nevoie doar de 10 minute și 3 ingrediente. Așadar, în rândurile de mai jos vei afla cum se face mămăliga așa cum o făcea bunica.
Mămăliga este ideală la mai multe rețete printre care se numără binecunoscutele sarmale, varză călită, tocăniță de porc, pește prăjit, saramură de pui sau cu brânză și smântână. Astăzi vă arăt cum se face mămăliga fără cocoloașe, gata în 10 minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente: un litru de apă, 350 de grame de mălai și o linguriță de sare.
În unele zone ale țării gospodinele fac mămăligă la cuptor sau mămăligă în lapte. Spre exemplu mămăliga fiartă în fapte este specifică Italiei și se face după cum urmează. Într-o oală se pune un litru de lapte cu puțină sare și un strop de piper. Când laptele începe să facă bule se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu. Se lasă pe foc să fiarbă timp de 3 minute și se adaugă o nucă de unt. Mămăliga fiartă în lapte se poate servi imediat fiindcă este cremoasă.