FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de 13 august. Vom găti împreună shaorma foarte gustoasă. Sună destul de complicat, însă nu este chiar așa. Veți face o shaorma mult mai bună decât în oraș, iar ingredientele știți sigur că sunt proaspete și sănătoase.
Ingrediente pentru lipii:
Ingrediente pentru umplutură:
Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină. Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut. Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei.
Porționezi carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult. Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute. Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung.
Tai cartofii beţişoare, pe care îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi. Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi. Poftă bună! Sursă: restaurantedelux.ro.