Aceste brioșe cu dulceață de prune sunt ideale pentru cei care țin Postul Paștelui. Sursa foto: briosedeacasa.ro
Chiar dacă ți-ai propus să respecți cu sfințenie toate restricțiile impuse în Postul Paștelui, cel mai important și sever dintre posturile de peste an, te poți răsfăța din când în când cu un desert savuros. Asta pentru că îți propunem o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de recomandată, care îți va stinge pofta de ceva dulce cât ai zice pește.
Astăzi vom găti împreună brioșe cu dulceață de prune, un preparat care îți va transforma desertul de post într-o veritabilă operă de artă, așa că ai ocazia să îți surprinzi plăcut nu doar papilele gustative, ci și ochiul. În plus, nu va trebui să petreci foarte mult timp în bucătărie, pentru că se pregătește extrem de repede.
Înainte de toate, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate cele necesare și alege cu încredere formele de silicon, pentru că preparatul nostru nu necesită foarte mult ulei. Știm că ești nerăbdător să treci la treabă, așa că nu te mai reținem. Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru a pune în practică acest răsfăț dulce care îți va însufleți zilele de post:
Pentru început, pune apa pe foc într-un vas mic, până când se incălzeşte puţin. Separat, cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt, apoi pune trei linguri de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de la lămâie. Toarnă apa călduţă peste aceste ingrediente şi amestecă cu o lingură.
Apoi, adaugă câte o lingură de ulei şi amestecă cu câte o lingură de apă minerală, după care omogenizează bine compoziția cu o lingură de lemn. Pune în o lingură de compoziţie în formele de silicon, urmată de o linguriţă de dulceaţă si din nou o lingură de compoziţie, apoi lasă formele la cuptor pentru 25-30 de minute.
De îndată ce s-au cop brioșele, lasă-le la răcit aproximativ 15 minute. Pudrează apoi cu zahăr şi adaugă deasupra o linguriţă de dulceaţă. Acum sunt numai bune de savurat, așa că nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!