Cușcușul face parte din categoria pastelor făinoase, nu a cerealelor așa cum am fi crezut până acum. Acest aliment poate fi consumat inclusiv în dietă, precum și de vegetarieni. Cușcușul conține numeroase fibre, minerale și vitamine.
Ingrediente cușcuș cu creveți și legume:
Mod de preparare:
Cușcușul se prepară foarte rapid. Într-o oală se pune apă la fiert cu o linguriță de sare, iar când începe să fiarbă se oprește focul și se toarnă uleiul de măsline și cușcușul. Se amestecă bine, se acoperă cu capac și se lasă circa cinci minute să ”crească”. În momentul în care este gata se poate adăuga unt pentru un gust mai bun și pătrunjelul tocat mărunt. Se combină cu legumele din tigaie și se poate servi cald sau rece, după placul fiecăruia.
Cușcușul este un fel de mâncare african care se poate prepara cu diverse legume sau fructe. Acest preparat se poate servi atât cald, cât și rece. Cușcușul nu are doar un gust bun, ci are și numeroase beneficii pentru organism, cum ar fi: îmbunătățirea sistemului cardiovascular și imunitar, ajută la prevenirea cancerului, îmbunătățește masa musculară și digestia, dar ajută și la scăderea în greutate.
Singura contraindicație pe care o poate avea cușcușul este intoleranța la gluten. De asemenea, unii oameni pot face alergie la acest aliment.