Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună friptură de pulpă de porc marinată

Fie că vrei să-ți surprinzi prietenii sau familia cu un preparat ce se gătește repede și ușor, sau pur și simplu ți-e poftă de un prânz savuros, ca la mama acasă, friptura de pulpă de porc marinată este, în mod cert, varianta ideală. FANATIK îți prezintă cea mai bună rețetă prin care te vei putea bucura de gustul său unic.

Cea mai bună friptură de pulpă de porc marinată

Pulpa de porc marinată va face cu siguranță parte din meniul oricărui pofticios, mai ales că se prepară extrem de ușor, chiar în propria bucătărie,  nu necesită o perioadă îndelungată de timp și, în plus, nimeni nu îi poate rezista.

Ingrediente

  • 2 kg pulpă de porc
  • 1 ceaşcă smântână
  • ½ linguriţă făină, sare.
  • Pentru marinată: ¼ l vin alb, ¼ l oţet, 2 cepe, 1 morcov, 1 fir pătrunjel, 3 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 1 frunză ţelină, 10 boabe piper și sare
Cum să pepari cea mai bună friptură de pulpă de porc. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Cum să prepari cea mai bună friptură de pulpă de porc marinată

Pentru început, va trebui să alegeți cea mai bună și apetisantă pulpă de porc, după care puneți la fiert pentru marinată vinul, oţetul, ceapa şi morcovul tăiate felii, usturoiul, un fir de pătrunjel, o foaie de dafin, o frunză de ţelină, sare și boabe de piper. Așezați carnea într-un vas de pământ, turnați deasupra marinata răcorită, apoi țineți-o timp de o zi, întorcând carnea de câteva ori pe o parte şi pe alta. Cu aproximativ două ore înainte de masă, puteți scoate carnea din marinată, însă va trebui să o scurgeți bine şi să o așezați într-o tavă la cuptor, pentru a deveni rumenă pe toate părțile.

Apoi, turnați marinata deasupra cu tot ce se află în ea şi așteptați să fiarbă înăbuşit încă o oră, udând carnea din când în când cu zeama din tavă. Dacă scade prea mult, puteți adăuga puțină apă. De îndată ce friptura este gata, se scoate şi se lasă la cald, până când este numai bună de servit. Sosul din cratiţă se scurge de grăsime şi se lasă să dea în clocot cu două linguri de apă şi un vârf de cuţit de piper. Separat, se amestecă o ceaşcă de smântână cu un vârf de linguriţă de făină, apoi sosul trecut prin sită şi se lasă pentru a da încă o dată în clocot. Se taie friptura, se aşază pe o farfurie, se toarnă câteva linguri de sos deasupra, iar restul se poate servi cu ajutorul unei sosierei. Nu ne rămâne decât să vă urăm Poftă Bună!