Rețeta zilei. Ciuperci umplute cu legume, o mâncare simplă și gustoasă

Astăzi vă recomand două rețete care se pregătesc cu ciuperci, ideale pentru vegetarieni sau în perioada în care se ține post. Ciupercile sunt bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale. O singură cană de ciuperci îi oferă organismului 50 de calorii necesare energiei zilnice. Dar să trecem la rețete. Citește în rândurile de mai jos cum poți găti ciupercile.

Rețeta zilei de joi, 10 octombrie. Ciuperci umplute, la cuptor

Ingrediente: 

  • ciuperci champignon brune mărișoare
  • o ceapă mică
  • un morcov mic ras
  • o legătură de mărar
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • doi căței de usturoi
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare: 

  1. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică
  2. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeiul cubulețe cât mai mici
  3. Se toacă și verdeața
  4. Ciupercile împreună cu restul legumelor se vor înăbuși puțin
  5. Pălăriile de ciuperci se pun într-o tavă, iar în fiecare pălărie se adaugă un praf de sare
  6. Pălăriile se stropesc cu zeama de la lămâie și se umplu cu umplutura obținută
  7. Se țin la cuptor circa 20 de minute
  8. Se servesc simple sau ca și garnitură. Poftă bună!
Cum mai poți găti ciupercile. Le rumenești cu usturoi la tigaie. Sursa foto: Pinterest. com

Ciuperci rumenite în usturoi la tigaie

Ciupercile sunt foarte sănătoase și au multe beneficii pentru organism. Ciupercile se pot folosi în tot felul de mâncăruri. O altă rețetă delicioasă pe care v-o recomand astăzi cu ciuperci este cea cu usturoi. Aveți nevoie doar de ciuperci, 60 ml de oțet, o lingură de miere, ulei de măsline, patru căței de usturoi pisați, pătrunjel tocat, sare și piper.

Ciupercile pot fi lăsate întregi, trebuie doar să le spălați și să le curățați. Puneți pe foc o tigaie în care ați adăugat ulei de măsline. În momentul în care s-a încins uleiul sotați ciupercile până când încep să se înmoaie. Se potrivesc cu sare și piper. Într-un bol se adaugă oțetul, mierea și usturoiul. Acest amestec se adaugă peste ciuperci și se mai lasă pe foc 3-4 minute. La final, în momentul în care ai oprit aragazul, presară pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!