Astăzi vă recomand două rețete care se pregătesc cu ciuperci, ideale pentru vegetarieni sau în perioada în care se ține post. Ciupercile sunt bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale. O singură cană de ciuperci îi oferă organismului 50 de calorii necesare energiei zilnice. Dar să trecem la rețete. Citește în rândurile de mai jos cum poți găti ciupercile.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ciupercile sunt foarte sănătoase și au multe beneficii pentru organism. Ciupercile se pot folosi în tot felul de mâncăruri. O altă rețetă delicioasă pe care v-o recomand astăzi cu ciuperci este cea cu usturoi. Aveți nevoie doar de ciuperci, 60 ml de oțet, o lingură de miere, ulei de măsline, patru căței de usturoi pisați, pătrunjel tocat, sare și piper.
Ciupercile pot fi lăsate întregi, trebuie doar să le spălați și să le curățați. Puneți pe foc o tigaie în care ați adăugat ulei de măsline. În momentul în care s-a încins uleiul sotați ciupercile până când încep să se înmoaie. Se potrivesc cu sare și piper. Într-un bol se adaugă oțetul, mierea și usturoiul. Acest amestec se adaugă peste ciuperci și se mai lasă pe foc 3-4 minute. La final, în momentul în care ai oprit aragazul, presară pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!