Rețeta zilei. Ciocolată de casă, gata în doar 10 minute

Ciocolata de casă este un desert dulce, rapid și ușor. Odată ce ai făcut ciocolată acasă nu vei mai cumpăra din comerț. Și poți pune orice ingrediente vrei: de la stafide, nuci, fructe confiate sau fulgi de migdale. Rețeta de ciocolată de casă se pregătește într-un timp foarte scurt și este extrem de aromată.

Rețeta zilei de vineri, 13 septembrie 2019. Ciocolată de casă cu stafide

Ingrediente:

  • 270 de grame de lapte praf
  • 180 de grame de zahăr
  • 120 de grame de unt
  • 100 ml de apă
  • 50 de grame de cacao
  • stafide, alune sau nuci

Mod de preparare:

  1. Laptele praf se amestecă cu cacao până până se omogenizează
  2. Apa se pune la fiert și se adaugă zahărul
  3. Se ține la foc mic până când se obține un sirop. Compoziția obținută trebuie să fiarbă circa 6 minute
  4. Se adaugă untul și se amestecă până când se topește
  5. Siropul cu unt care s-a obținut mai devreme se amestecă cu laptele praf și cacao
  6. Se adaugă stafidele, alunele sau nucile. Puteți pune și fructe confiate, în funcție de preferințe (merișoare, caise)
  7. Compoziția se pune într-o tavă și se nivelează frumos
  8. Ciocolata de casă trebuie să stea la rece timp de câteva ore
  9. Taie ciocolata în formele și dimensiunile dorite
  10. Poftă bună!
Rețeta de ciocolată de casă este simplu de făcut. În 10 minute este gata. Sursa foto. pinterest.com

Ciocolată de casă albă cu stafide

Dacă vrei să savurezi o ciocolată de casă albă trebuie să ai următoarele ingrediente: 300 de grame de zahăr, 100 ml de apă, 100 de grame de unt, 250 de grame de lapte praf, un plic de zahăr vanilat, esență de vanilie, un pahar de rom și stafide. Urmează următorii pași pentru o rețetă de ciocolată de casă aromată și gustoasă:

  • Laptele praf se cerne
  • Stafidele se pun în rom timp de 30 de minute pentru a se înmuia
  • Apa și zahărul se pun la fiert și se lasă pe foc până când se formează un sirop
  • În siropul format se adaugă unul, zahărul vanilat, esența și se amestecă
  • Peste compoziția obținută se adaugă laptele praf și se lasă pe foc până când se omogenizează. Amestecă continuu
  • Se adaugă și stafidele sau orice ingrediente vă plac
  • Compoziția se pune într-o tavă și se întinde uniform
  • Se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
  • Se taie cuburi sau pătrate.