Cu toții am mâncat pizza la restaurant, unde totul a fost perfect, apoi am încercat să reproducem cumva și noi rețeta, acasă. Niciodată nu iese la fel. Blatul este ori prea ars, ori este prea moale, ori nu crește suficient, ba ingredientele sunt nefăcute, ori cad pur și simplu de pe blat de parcă o forță necurată vrea să ne facă de râs. Ei bine, ȘTIRIMONDENE.FANATK.RO te învață cum să faci pizza cu blat pufos exact la ca restaurant. Prietenii tăi vor rămâne impresionați!
Cum se prepară pizza cu blat pufos. În rimul rând se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.
Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute. Acesta este secretul pentru un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant.
Între timp, se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele.
Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă. Trebuie să o verifici de câteva ori la cuptor, pentru a te asigura că totul este perfect.
Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant. Trebuie să pui bine această rețetă, deoarece o vei repeta de foarte multe ori, mai ales că este adorată și de copii.