Chiar dacă nu te vei putea bucura de masa de Paște având întreaga familie alături, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la preparatele pe care altădată le savurați împreună, că doar fac parte din atmosfera sărbătorii ce se apropie cu pași repezi. Iar în cazul în care nu te împaci prea bine cu carnea de miel, avem o propunere ce s-ar putea să-ți fie pe plac.
Chiar dacă pare greu de crezut, drobul, tradiționalul preparat nelipsit de pe mesele credincioșilor în zilele de Paște poate fi gătit și cu carne de pui. Ba unii chiar susțin că este o variantă mult mai gustoasă decât cea originală. Dacă te-am convins că merită să-l încerci, îți spunem că vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, curăță organele de pui, clătește-le bine și pune-le la fiert în apă cu puțină sare. Pune pieptul de pui la fiert în alt vas plin cu apă și adaugă puțină sare. Înlătură spuma, iar pe parcursul fierberii adaugă și câte 2 foi de dafin, în ambele vase, pentru un plus de aromă. Spală verdețurile și toacă-le mărunt, după care fierbe ouăle și decojește-le.
De îndată ce organele de pui și pieptul sunt fierte, scurge-le, lasă-le să se tempereze și toacă-le mărunt. Adaugă-le apoi peste verdețurile tocate și amestecă, presărând condimente, după gust. Încorporează în compoziția rezultată ouăle împreună cu cele două albușuri, dar și uleiul, pentru ca drobul de pui să nu fie prea uscat.
Tapetează apoi o formă de chec cu hârtie de copt, întinde 1/4 din compoziție la baza tăvii, așază ouăle fierte și completează cu restul compoziției. Pune tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când drobul de pui începe să se rumenească pe margini. Lasă-l să se tempereze în tavă, apoi răstoarnă-l pe platou și e numai bun de porționat, după care îl poți servi alături de legume proaspete. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună.