Reformă în sistemul bugetar! Ce se va întâmpla cu angajații de la stat

O reformă a sistemului bugetar va fi de acum obligatorie. Oamenii din câmpul muncii se întreabă acum ce se va întâmpla cu angajații de la stat. Ministrul finanțelor a transmis că modificarea aparatului bugetar din țară este necesară, iar ea se referă în special la oameni pentru a fi, după cum spune acesta: ”exact câți trebuie, nu unul muncește și trei pe lângă el stau”. De asemenea, acesta a mai observat o problemă și anume: sistemul public ce este plin de companii care au o prezență nejustificabilă. Pentru acest subiect a găsit și o rezolvare și anume: discuții cu fiecare ministru pentru scăderea cheltuielilor și a măririi veniturilor.

Întrebat marți, 9 octombrie, în cadrul postului TVR, despre luarea în calcul a unei reforme a aparatului bugetului, Eugen Teorodovici a dat un răspuns clar: ”Obligatoriu”. Ba chiar a precizat că este ”de bun simț să te gândești” la o astfel de modificare. ”Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar – n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a declarat ministrul Finanțelor, potrivit digi24.ro.

Reformă necesară în sistemul bugetar!

Eugen Teorodovici a vorbit despre reforma numită de el ”obligatorie” legată de sistemul bugetar

Așa că, va purta o discuție cu fiecare ministru legat de cheltuieli și o soluție pentru a crește veniturile. Iar, acesta a și reperat câteva instituții publice care ”mănâncă bani”. Printre ele se află Transporturile, Economia, Energia și Sănătatea. ”Transporturi, Sănătate, sănătate mă refer la casă în special (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) şi alte ministere, care au şi foarte multe companii în subordine: Economia, Energia, să spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care dacă le luăm la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro, ci doar împotrivă. Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop şi, în sens invers, reluăm procesul”, a completat Eugen Teorodovici.