Nu mai ai idei pentru cină? Îți propunem o rețetă delicioasă specifică Bucovinei, cunoscuta mâncărică de pui cu smântână și ciuperci. Este un preparat culinar care nu necesită cine știe ce ingeniozități de bucătar, dar care păstrează secretul oricărui fel de mâncare: făcută cu multă dragoste, puiul cu smântână și ciuperci îi va cuceri pe toți musafirii tăi!
Rețeta este una versatilă, adică poți alege garnitura pe care o dorești la pulpele de pui dezosate cu smântână și ciuperci. În unele locuri din România se servește cu orez, în altele cu mămăliguță sau cu piure de cartofi ori salată de legume. Deci, iată, ai de unde alege dacă te-ai hotărât să te apuci de bucătărit!
Înainte de a te apuca de sosul de smântână, taie carnea bucățele și toacă ceapa sau usturoiul. Prăjește carnea într-o tigaie antiaderentă, cu puțin ulei, și adaugă apoi peste ea ceapa sau usturoiul. Amestecă bine până când observi că puiul se rumenește, iar apoi adaugă crema de unt și continuă să amesteci, dar la foc mic de data aceasta. Tot în tigaia cu pui poți adăuga și ciupercile.
Pentru sosul de smântână, amestecă făina cu laptele rece. Freacă bine pentru a obține o ”cremă” fină, fără cocoloașe. Toarnă peste această compoziție smântâna grasă. Condimentează apoi după gust. Pasul final este să amesteci sosul de smântână cu puiul și ciupercile din tigaie. Poftă bună!