Primul CEx PSD sub conducerea lui Marcel Ciolacu va avea loc miercuri

Comitetul Executiv al PSD se va reuni miercuri, cu începere de la ora 15:00, la sediul din Kiseleff, arată surse politice pentru Mediafax. La ultima ședință a CEX-ului, care a avut loc marțiea trecută, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia de la șefia partidului.

Fostul premier a fost înlocuită cu Marcel Ciolacu, după o ședință care a durat mai bine de șase ore. Astfel, președintele Camerei Deputaților și-a asumat conducerea interimară a patrtidului, iar ședința de miercuri va fi prima în care acesta va sta în fruntea PSD.

Prima ședință de CEX a PSD cu Marcel Ciolacu președinte

Ședința de marți seara a fost una dramatică, în care grupările din PSD s-au luptat pe funcții iar Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor au fost maziliți din partid. Singurul care nu a vrut să demisioneze a fost Eugen Teodorovici, dar acesta s-a trezit fără vreo titulatură în momentul în care funcția de președinte executiv a fost desființată. De asemenea, În cadrul ședinței, toți vicepreședinții PSD au demisionat, inclusiv Lia Olguța Vasilescu.

CEx-ul PSD de săptămâna trecută a avut multe momente dramatice. Gabriela Firea a ieșit plângând din ședință după un schimb de replici dur cu baronul de Vrancea, Marian Oprișan, cel care a acuzat-o pe primarul Capitalei că este o „manevristă securistă”. De asemenea, Teodorovici a avut o reacție nervoasă la adresa lui Mihai Fifor, pe care l-a făcut „șobolan”. Nu în ultimul rând, Viorica Dăncilă l-a chemat pe Teodorovici la ea în birou, unde au avut o discuție tensionată în momentul în care ceilalți colegi le cereau demisia.

Viorica Dăncilă și-a dat demisia la finalul ultimului CEx PSD

În cele din urmă Viorica Dăncilă și-a depus mandatul de la șefia PSD, după ce a pierdut atât guvernul cât și alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, fostul europarlamentar s-a arătat încrezătoare că partidul a crescut și e exprimat speranța că noua conducere va continua acest trend și își va putea asuma scorul la alegerile de anul viitor.

Este de așteptat ca la acest Comitet Executiv social-democrații să caute acele măsuri care să oprească scăderea în sondaje a partidului, după înfrângerile suferite la alegerile din 2019. De asemenea, recent, noul președinte al PSD Marcel Ciolacu a decis ca partidul pe care îl conduce să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene și eliminarea supraaccizei, într-un efort de a lua fața celor de la PNL, arată hotnews.ro.