Primii doi timișoreni infectați cu coronavirus au fost externați din spital

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că primii pacienți cu coronavirus din Timișoara au fost externație de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișora, după ce testele le-au ieșit negative și au fost declarați sănătoși, transmite Agerpres.

Doi au rămas internați

Astfel, a fost externată femeia de 37 de ani care a revenit în țară de la Bergamo și bărbatul de 47 de ani care a stat lângă femeie în avionul care a sosit la Timișoara.

Primii doi pacienţi infectaţi cu noul COVID-19 au fost externaţi. Pacienţii externaţi sunt consideraţi sănătoşi”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

La Timișoara, mai sunt internați încă doi pacienți cu COVID-19, doi colegi de clasă la Liceul Alimentar Timișoara. Unul dintre ei este nepotul bărbatului externat astăzi.

Comitetul pentru situații de urgență Timiș a decis să închidă liceul în perioada 9-11 martie și să facă o dezinfecție.

Al nouălea caz de coronavirus a fost depistat în România. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din Hunedoara, care venise din Italia. Acesta se afla în autoizolare și cu o zi înainte a făcut febră. Vineri a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru, bărbatul a efectuat o vizită în Brescia și s-a întors în țară de pe Aeroportul din Bergamo. El a mers la spital cu febră și a fost depistat pozitiv. Starea lui de sănătate în acest moment este una stabilă și urmează să fie tratat simptomatic.