Prăjitura cu griș, lămâie și iaurt este o minune în farfurie. Fanatik vă propune acest desert care se prepară după o rețetă ușor de făcut, al cărui rezultat este delicios.
După ce am avut pe masa de Paște cozonac, pască și multe prăjituri cu cremă, sau chiar torturi, zielele acestea putem alege un desert mai ușor, nu foarte dulce și care se prepară rapid.
Ingredientele de care avem nevoie:
Se toarnă iaurtul într-un bol peste care se adaugă esențele, coaja de lămâie, grișul și opt ouă bătute. Se amestecă bine până la omogenizare. Pe o tavă tapetată cu unt, se așează patru foi de plăcintă pe marginile tăvii.
Se adaugă 10-15 linguri de iaurt, cât să se acopere foile complet, iar pe deasupra se presară stafidele, și deasupra, alte patru foi de plăcintă.
Procedați la fel până puneți toate ingredientele. La final, adăugați două ouă bătute și amestecate cu smântână. Prăjitura se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 90 de minute. După ce s-a copt, se scoate și se decorează cu zahăr pudră, după ce s-a răcit puțin.
Această rețetă este adaptată după prăjitura turcească, cu griș și iaurt, zemoasă și parfumată, dulce-acrișoară și răcoritoare, mai ales dacă este ținută la rece. În funcție de preferințe, se poate orna cu dulceață de vișine și cireșe.