Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, mai ales dacă au alături piure de cartofi și varză murată. Iar dacă ți s-a făcut deja poftă, îți propunem o rețetă concepută de celebrul bucătar Radu Anton Roman care te va duce înapoi în copilărie, când bunica le pregătea cu multă dragoste și așteptai nerăbdător să te bucuri de savoarea lor unică.
Chiar dacă ți-ai propus să urmezi o dietă strictă în această perioadă, un mic răsfăț nu strică deloc, mai ales că e weekend. În plus, poți găti acest preparat ușor și rapid, folosind doar câteva ingrediente. Ai nevoie doar de:
Pentru început, toacă foarte bine carnea, îmbibă pâinea în lapte și stoarce cu grijă. Toacă apoi ceapa, înmoaie bine în unt și pune la foc mic. Pentru pasul următor, toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul, după care rade cartoful pe răzătoarea mică.
Bate ouăle, apoi amestecă peste carnea, pâinea, ceapa, ouăle, mărarul, pătrunjelul, cartoful cu piper, sare după gust, și 100 de grame de unt și pune într-o farfurie pesmet fin sau mălai. Ia apoi tocătura cu ajutorul polonicului, pentru că pârjoala e mare cât palma, tăvăleşte-o prin pesmet, turteşte la 1 centimetru grosime și alungeşte astfel încât să capete o formă ovală.
Prăjeşte apoi în untul încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, până se rumenește bine pe ambele părţi. Acestea fiind spuse, preparatul este numai bun de savurat, iar nouă nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună.