Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și știm că vrei să îi surprinzi pe cei dragi nu doar cu bucatele tradiționale de care le este atât de dor, ci și cu talentul artistic, pentru că – nu-i așa? – o masă atât de specială trebuie să aibă parte și de un aranjament pe măsură. Iar dacă ești într-o mică pană de inspirație, nu trebuie să-ți faci nicio grijă, avem soluția ideală.
Șervețelele de hârtie sunt un aliat de nădejde când vine vorba despre decorarea ouălor de Paște printr-o modalitate ingenioasă, dar și rapidă în același timp. În plus, se pune în practică foarte ușor, iar pe post de adeziv poți folosi chiar banalul albuș, astfel încât să nu pui în nicio clipă în pericol sănătatea celor mici.
Și dacă tot nu te-am convins că merită să încerci această tehnică, îți spunem că o poți pune în practică imediat, fără cine știe ce instrumente, printre care nu se numără vopsea sau alte substanțe novice. Ai nevoie doar de:
Pentru început, sparge oul crud, separă albuşul de gălbenuş şi pune-l într-un bol sau într-o ceşcuţă de cafea. Bate apoi albșul cu o furculiţă, până când devine omogen şi uşor de aplicat.
Alege şerveţele din hârtie de calitate, realizate din trei straturi. Cele obişnuite nu sunt recomandate, pentru că hârtia este mai moale şi se va rupe uşor când vei încerca să o lipeşti de coaja oului.
Trebuie să folosești o pensulă fină, de preferat una din trusa de machiaj sau din trusa de desen a copiilor. După ce te-ai asigurat că ai găsit instrumentul potrivit, taie un dreptunghi din şerveţel cu dimensiunile de aproximativ 18 pe 7 centimetri şi separă straturile de hârtie. Înlătură apoi cu grijă straturile albe şi păstrează doar stratul superior al şerveţelului, cel pe care sunt imprimate desenele.
Aşază dreptunghiul de hârtie pe ou şi întinde cu pensula înmuiată în albuş, după care apasă uşor cu pensula să nu rămână goluri mari de aer. Ai grijă, pentru că riști să rupi hârtia.
Taie apoi la capete cu o foarfecă şi aplică mai mult albuş, până se lipește bine. Lasă ouăle decorate la uscat timp de aproximativ trei ore la temperatura camerei, după care le poți ține în frigider într-un cofrag de carton.