Oana Roman și-a publicat diplomele pe rețelele de socializare! Un lucru le-a lăsat un gust amar celor care o au la prieteni. Oana Roman, vorbind despre semianalfabetismul din România, a făcut chiar ea o greșeală care a fost taxată udr de internauți. Cei care au văzut diplomele Oanei au fost surprinși să afle că pe aceasta o cheamă Sabina. Cei care s-au uitat la mesajul scris deasupra pozelor diplomelor au văzut-o pe Oana criticând gramatica necunoscută de prea mulți români, cu toate că și ea a făcut câteva mici greșeli.„Se tot vorbește despre diplome și impostură zilele astea, într-o țară în care impostura academică este omniprezentă!
Diplome de la facultăți care nu au acreditare, doctorate luate pe bani sau prin plagiat, si incompetență grasă de la cel mai înalt nivel până la cel mai jos. Nu e de mirare că apar și doctori falși, pentru că avem și academicieni falși și doctoranzi falși și multe alte anomalii inexistente în țări civilizate! Exista enorm de mulți oameni care au ” studii superioare ” și nu stiu să scrie corect gramatical nici măcar o propoziție! 40 la sută din copiii din zonele defavorizate sau de la sate, sunt analfabeți funcționali! Oameni în cele mai înalte poziții ale statului sunt efectiv semianalfabeți!”
„Și ne mirăm de un excroc din italia! Really? Eu cred că problema cea mai mare este că devenim un popor de semianalfabeți! Și nu văd pe nimeni să facă scandal național din asta!
Nimeni nu se agită că 8 din 10 comentarii pe net la orice postare sau articol, sunt scrise agramat ! Eu zic că asta e o problemă națională de risc major. Nu ai cum sa evoluezi, daca ai o populație majoritar incultă și educată la nivel de sub 4 clase!
Cam așa arată de exemplu niște diplome luate la cel mai înalt nivel academic în Europa ! Diplome care în Romania nu valorează nimic , pentru că nimeni nu vrea să înțeleagă ce muncă și studiu se ascund în spatele acestor 2 hârtii! Le țin pe perete și ma uit la ele pt că ele nu au valoare decat pt mine și au cea mai mare valoare în orice țară adevărat academică din lumea asta! Atât putem! Să nu ne mirăm!”, a scris Oana Roman, pe rețelele de socializare. Nu putem să nu remarcăm, însă, că a făcut o greșeală gramaticală chiar în propoziția în care îi critica pe agramați: ”enorm de mult” este o construcție neacceptată în limba română deoarece este un pleonasm, ”enorm” însemnând deja ”foarte mult”.