O femeie în vârstă de 42 de ani care lucrează ca asistentă medicală la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a suferit un accident vascular chiar în timp ce se afla la serviciu. Femeia a fost transferată la un spital din București unde este monitorizată îndeaproape.
Stresul și volumul mare de la locul de muncă au afectat starea de sănătate a unei asistente medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa care a suferit un accident vascular-cerebral în timpul orelor de serviciu.
Incidentul nefericit s-a petrecut în după-amiaza zilei de joi, 20 februarie, iar femeia de 42 de ani a fost transferată de urgență la Spitalul Universitar din București cu ajutorul unui elicopter. Cadrele medicale au declarat că asistenta medicală din Constanța are deficit motor și de vorbire fiind atent monitorizată. Femeia este conştientă şi primește îngrijiri medicale de specialitate.
În urmă cu aproximativ doi ani o altă asistentă medicală în vârstă de 43 de ani a ajuns de urgență la un spital din Capitală după ce a suferit un accident vascular la serviciu. Incidentul nefericit s-a petrecut la un spital din Zimnicea când femeia a început să se plângă de dureri de cap și că nu mai vede bine după ce a lucrat o noapte întreagă.
Și la vremea respectivă, ca și acum, colegii asistentei au susținut că accidentul vascular s-a produs din cauza oboselii, stresului și volumului mare de la locul de muncă. Asistenta din Zimnicea a fost transferată la Spitalul Bagdasar Arseni din București, în comă.
Reprezentanții spitalului din Zimnicea au deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă femeia era suprasolicitată la locul de muncă. În plus, colegii femeii au precizat că asistenta a spus că nu se simte bine, dar medicul de gardă nu a luat-o în serios și nu i-a dat niciun tratament.
„Privim cum se fac nedreptăți și cum suntem neînțeleși și solicitați maxim în timpul gărzilor, pentru că suntem puțini, pentru că cei care-ar trebui să ne înțeleagă nu ne iau în seamă, privim și tacem. Până când și cu ce preț?
Mi-e lehamite! Fetele din spital se luptă cu câte 40 de bolnavi pe tură, nu mai vorbesc de UPU județean, noi ne zbatem cu câteva ambulanțe vechi și terminate și facem ture după ture să fie bine.
Se știe prea bine cu ce probleme se confruntă sistemul și totuși muncim, muncim până la epuizare. De ce? Unde sunt banii?”, scria la vremea respectivă una dintre colegele femeii din Zimnicea pe o pagină de socializare.