Motivul pentru care oamenii au început să acopere copacii cu aceste plase ciudate. FOTO

A venit primăvara, soarele este sus pe cer, copacii au înflorit, iar păsările ciripesc și își fac cuiburi din loc în loc. Cu toate acestea, ”căsuțele” lor nu se fac oricum în multe păți ale Angliei, căci există o metodă de a acoperi gardurile vii și copacii cu plasă.

În multe părți din Anglia copacii sunt acoperiți cu plase ciudate

Despre acest lucru, Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor(RSPB) afirmă că dezvoltatorii fac acest lucru pentru a le ușura munca atunci când va fi vremea de îndepărtat verdeața, chiar dacă este o ofensă pentru a distruge un cuib activ, amintind că nu există legi care să împiedice păsările să-și facă cuiburi, acest lucru fiind natural.

Una dintre cele mai mari figuri care condamnă această practică este omul de radio Chris Packham, care despre acțiunea oamenilor ca fiind contrastantă pentru tot ceea ce înseamnă conservare. RSPB, care susține că Marea Britanie a pierdut peste 40 de milioane de păsări în ultimii 50 de ani, a cerut acum Guvernului o soluție ori măcar abordarea problemei, potrivit bbc.com.

Marea Britanie a pierdut peste 40 de milioane de păsări în ultimii 50 de ani

Nu este o practică nouă

Nottinghamshire Wildlife Trust, principala asociație umanitară a județului, condusă de localnici, care apără fauna locală, spune că practica pare a fi din ce în ce mai frecventă ce evoluează pe zi ce trece. Pe de altă parte, Woodland Trust, o organizație guvernamentală pentru locuri protejate, susține că practica are vechime.

Woodland Trust, o organizație guvernamentală pentru locuri protejate, susține că practica are vechime

Federația Constructorilor spune că instalarea acestui tip de plasă nu este un lucru nou, însă, dat fiind faptul că nu știe pe nimeni care să monitorizeze utilizarea acestora, organizația nu poate comenta dacă practica este în creștere ori ba. În Guildford a ufost acoperiți 11 copaci de Sladen Estates, care urmărește să construiască 191 de case pe un loc de degradare.