Motivele pentru care coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei. Ce au descoperit specialiștii

Cercetătorii au convenit care sunt motivele pentru care coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei, pe baza unor statistici la nivel mondial.

De ce coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei

Oamenii de știință transmit faptul că fumatul, consumul de alcool și starea generală precară sunt cei mai importanți factori care ar putea explica de ce noul coronavirus ucide mai mulți bărbați decât femei, scrie Digi24.

Concluziile cercetătorilor vin după ce în țări precum Italia, 60% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt de sex masculin, iar peste 70% dintre decese sunt înregistrate în rândul bărbaților, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate din Italia (ISS).

O situație asemănătoare a fost întâlnită și în Coreea de Sud, acolo unde aproximativ 54% dintre decese sunt tot în rândul bărbaților, chiar dacă numărul femeilor infectate cu COVID-19 este mai mare decât cel al sexului opus.

Dr. Deborah Birx, coordonator al crizei de coronavirus desemnat de Casa Albă, spune că este crucial să se înțeleagă cine este cel mai vulnerabil în fața acestei pandemii.

Bărbații au mai multe vicii

În ciuda faptului că datele în timp real nu sunt precise, oamenii de știință spun că acestea sunt suficiente pentru a confirma faptul că bărbații au un risc mai mare de deces din cuza coronavirusului.

Procentele sunt mai mari în rândul bărbaților de la un stat la altul, între 10 și 90% , susține Sarah Hawkes, profesor la University Collage London.

Explicația generală a specialiștilor este aceea că, în general, bărbații au o stare de sănătate mai precară decât femeile, asta din cauza viciilor.

Astfel, la nivel mondial, 36% dintre bărbați sunt fumători, comparativ cu doar 7% dintre femei. În plus, un bărbat consumă în medie 11 litri de alcool pe an, față de doar 2 litri cât consumă în medie o femeie.

Nu este prima dată când o epidemie afectează mai mult bărbații, spune dr. Luis Ostrosky-Zeichner, specialist la McGovern Medical School al UTHealth din Texas.

De exemplu, alte boli, precum SARS sau MERS, au prezentat un raport disproporţionat atunci când a venit vorba despre sexul victimelor, astfel că au murit mai mulți bărbați decât femei și în aceste cazuri.

Mai mult decât atât, statistica mondială mai arată că există mai mulți bărbați cu hipertensiune arterială, afecţiuni coronariene sau boli de plămâni decât femei.

Statisticile mai arată că Italia are 7 milioane de bărbaţi care fumează şi circa 4,5 milioane de femei fumătoare, întărind astfel concluzia cercetătorilor despre faptul că noul coronavirus ucide mai mulți bărbați decât femei.