O femeie casnică a folosit recent bicarbonatul de sodiu într-o manieră cu totul inedită, pentru a scăpa de una dintre cele mai mari probleme cu care și tu te-ai confruntat măcar o dată în viață, asta dacă bucătărești. Bicarbonatul, în combinație cu oțetul de mere, are o putere uriașă privind îndepărtarea ruginei de pe tacâmuri. O femeie ne-a povestit cum și-a reînnoit cuțitele și ustensilele ruginite din bucătărie folosind acest ingredient magic!
Bicarbonatul are proprietăți de curățare pe care multe din produsele clasice din comerț nu le au, sau nu sunt chiar atât de eficiente. Deci, dacă ai oțet alb de mere și bicarbonat în debara, nu te sfii să le folosești pentru a curăța tacâmurile și oalele ruginite. De ce să le arunci dacă poți să le aduci la viață și astfel te lipsești de o cheltuială în plus?
Tanti Livia ne-a povestit soluția pe care o folosește dintotdeauna pentru a-și curăța vasele din bucătărie și cuțitele. Aceasta spune că avem nevoie doar de bicarbonat de sodiu și oțet de mere și toate tacâmurile vor fi ca noi! Mai mult, ne-a oferit și o alternativă cu coaja de cartof.
„Mama mea m-a învățat cum să scap cuțitele și furculițele de grăsime sau de rugină. Folosesc ori coaja de la un cartof, pe care o presar cu pulbere de bicarbonat de sodiu, ori amestec bicarbonatul cu oțet. Am observat că vasele se curăță mai bine dacă amestec oțetul cu bicarbonat decât dacă folosesc cartoful, pentru că la cartof trebuie să frec mult, mai ales capetele oalelor. Două-trei lingurițe de bicarbonat și un strop de oțet de mere și toate sunt lună-bec”, ne-a povestit Livia.
Bicarbonatul are o serie de întrebuințări printre care și îndepărtarea mirosurilor neplăcute, mai ales ale celor de țigară. Bicarbonatul poate fi folosit, așadar, pentru curățarea și îndepărtarea grăsimii de pe vase, nu doar în alimentație. Praful alb este foarte bun și pentru a curățat cada, capacul de la toaletă sau robinetul din baie. Este bun și pentru curățarea cuvei mașinii de spălat.