Lupta împotriva noului coronavirus ajunge la un alt nivel. Banca centrală din China anunță că va începe să spele banii, la propriu

Autoritățile chineze vin cu metode inovative de combatere a noului tip de coronavirus, iar acum au decis ca toți banii să fie curățați pentru a opri răspândirea agentului patogen.

China vrea să spele banii, la propriu

Astfel, banca centrală din statul asiatic a anunțat, prin intermediul unei conferințe de presă, că a decis curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pe întreg teritoriul țării, într-o încercare de a opri răspândirea noului coronavirus, transmite Quartz, potrivit Mediafax.

Epidemia de COVID-19, numele dat noului coronavirus pornit din Wuhan, a făcut ca statul chinez să ia mai multe măsuri extreme, printre care și cea de curățare a banilor aflați în funcțiune.

Chiar dacă măsura poate părea bizară, aceasta se poate dovedi a fi una eficientă, asta pentru că bancnotele și modele sunt considerate a fi unele dintre cele mai murdare obicete.

De altfel, o cercetare făcută în 2017 pe bancnote de 1 dolar, în New York, a relevat faptul că acestea erau purtătoare de 397 de specii de bacterii.

Banii pot fi purtători de multe bacterii și viruși

Printre cele mai simple și eficiente modalități de curățare a banilor se află expunerea la lumina ultravioletă sau la temperaturi ridicate.

Cu toate acestea, virusul COVID-19 poate fi eliminat și cu ajutorul dezinfectanților comuni, spun specialiștii.

Pe lângă această măsură, banca centrală din China a mai anunțat că vor fi introduse noi bancnote în circulație, atunci când va fi posibil.

Între timp, preşedintele Xi Jinping i-a atenționat pe oficialii chinezi că măsurile împotriva noului virus au mers prea departe și, din aceste motive, economia țării este amenințată.