Ludovic Orban, anunt oficial despre pensii și alocații! Cât vor întârzia, de fapt, în ianuarie

Premierul României Ludovic Orban a făcut un anunț oficial despre pensii și alocații! Acesta a precizat că pensiile vor fi plătite, chiar dacă va exista o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere.

Ludovic Orban, anunt oficial despre pensii și alocații!

”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede”, a spus premierul. Mai mult de atât, Orban a explicat că nu şi-a schimbat deloc opinia cu privire la eliminarea pensiilor speciale.

Președintele PNL ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a face lucrul acesta.

Cât vor întârzia, de fapt, în ianuarie

”Din cauza faptului că au fost zile libere, există, nici măcar nu poţi să-i spui o întârziere, o decalare  a termenului de plată a pensiilor.

Pensiile vor fi plătite, cu decalare de 3-4 zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi, practic, astăzi este prima zi lucrătore”, a mai spus premierul Ludovic Orban la Digi 24.

Acesta nu s-a oprit aici și a transmis că ”sunt atâtea fake-news-uri pe tema pensiilor, fără nicio sursă, doar pentru a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor”.

”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede.

Poziţia faţă de pensiile speciale nu o modificăm: avem un proiect care a fost aprobat de Comisia de muncă şi am discutat inclusiv posibilitatea de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptare, care prevede desfiinţarea pensiilor speciale, evident, mai puţin cele pentru cadrele militare”, a mai spus premierul.

Vă reamintim că cei de la Compania Naţională Poşta Română au anunţat că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, „aşa cum se întâmplă la fiecare început de an”, iar pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie.