Categorie: Autor:

Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! „Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Lucian Mândruță a scris pe o rețea de socializare un mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! Jurnalistul spune că regizorul s-a stins din viață în timp ce aștepta un ficat, organ care l-ar fi salvat. Din păcate, pentru el nu s-a găsit niciun donator și pe 18 septembrie, fiul lui Iurie Darie a murit. Avea 60 de ani și în urmă cu o săptămână, conducerea teatrului Bulandra anunța că acesta fusese internat, în stare gravă, la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie!

Regizorul a fost diagnosticat cu ciroză în urmă cu mai mulţi ani, dar, în ultima vreme, starea sa de sănătate s-a agravat. Alexandru Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate. De altfel, acesta a smuls ropote de aplauze în Marea Britanie.

Mesajul lui Lucian Mândruță este cu atât mai grăitor. „Ducu Darie s-a dus. Duceți-vă să vedeți „Coriolanus” la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea. Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra… vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da?

Alexandru Darie s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Sursa foto – facebook

„Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față. Nu s-a bagat în față la coada pentru viață. A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați… Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta. Lecția egalitătii în fața morții. Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora…”, a scris Lucian Mândruță

Alexandru Darie era internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului Fundeni. Acesta s-a prezentat la unitatea medicală cu o complicație serioasă la plămâni și în ciuda eforturilor făcute de medici nu a mai putut fi salvat.