Liviu Dragnea nu a primit nicio vizită oficială din partea unui parlamentar al PSD, de când a fost încarcerat, au transmis surse din rândul social-democraţilor pentru stiripesurse.ro.
Deputaţii care vor să viziteze un deţinut în calitate oficială, pentru a realiza un raport, trebuie să facă o cerere către conducerea Camerei Deputaţilor. Această cerere trebue să treacă pentru aprobare pe la Comisia Juridică. Nicio astfel de solicitare nu a fost înregistrată la Camera Deputaţilor, au transmis sursele citate, deşi au trecut 6 luni de la încarcerarea fostului lider PSD.
Chiar dacă nu a fost vizitat de niciun parlamentar, Liviu Dragnea poartă discuţii neoficiale telefonice cu colegii săi. Se pare că acesta ţine legătura cel mai mult cu Codrin Ştefănescu sau Florin Iordache. Fostul preşedinte al social-democraţilor are dreptul la o oră de convorbiri telefonice zilnic.
Condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a fost încrcerat la Rahova la finalul lunii mai, la doar o zi după alegerile europarlamentare.
Fostul şef al PSD lucrează la atelierul auto al închisorii pentru a beneficia de bonusuri, cum ar fi zile de permisie, sau posibilitatea de a ieşi mai devreme din penitenciar. Dacă o bună bucată de timp s-a bucurat de statutul de deţinut privilegiat, se pare că acesta nu mai are aceleaşi beneficii.
Conform Digi 24, el a fost mutat într-o celulă cu alţi 4-5 deţinuţi şi nu mai stă singur ca până acum. În ciuda acestui fapt, Dragnea pare să fie într-o stare de spirit bună, iar la ultima apariţie publică, atunci când a fost dus la tribunal, a apărut fără mustaţă.
Liviu Dragnea a contestat din spatele gratiilor şefia Vioricăi Dăncilă de la PSD, cerând chiar în instanţă dizolvarea partidului pentru nerespectarea statutului, Nu a avut însă câştig de cauză, iar magistraţii Curţii de Apel au decis, definitiv, la începutul acestei săptămâni, că solicitarea acestuia nu este întemeiată.
Din penitenciar, Liviu Dragnea a invocat faptul că judecătorii au decis, în privinţa celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006 – 2012, motiv pentru care organizaţia ar fi trebuit dizolvată.
Mai mult de atât, Liviu Dragnea nu s-a ferit și a mers și mai departe. A susținut chiar posibilitatea dizolvării PSD deoarece la congresul din 29 iunie au votat şi reprezentanţii PSD Teleorman.