Liviu Dragnea, liber! Fostul președinte PSD se va bucura de 24 de ore de libertate

Chiar dacă deținuții cercetați în alte dosare nu beneficiază de zile libere, Liviu Dragnea ar putea ieși din nou în libertate, pentru 24 de ore! Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova i-a acordat chiar astăzi o permisie de 24 de ore.

Liviu Dragnea, liber pentru 24 de ore

Ziua liberă vine după nici două luni de când Liviu Dragnea s-a aflat din nou în libertate. Atunci, ministrul Justiției a trimis control la Rahova pentru că permisia ar fi fost acordată ilegal, însă acesta a constatat legalitatea deciziei luate.

În data de 17 a fiecărei luni, în penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă. Dacă ei acumulează 60 de credite, din zilele muncite, un deţinut poate obţine o recompensă. Acesta poate primi fie o zi liberă, fie poate să obţină suplimentarea de pachet.

Liviu Dragnea muncește la garajul Penitenciarului Rahova

Din analiza de astăzi a reieșit faptul că Liviu Dragnea se poate bucura de o nouă zi de libertate. Dragnea a fost angajat imediat după încarcerare la garajul penitenciarului, astfel ar fi şi obţinut credite suficiente.

Fostul şef al PSD a mai obţinut o zi liberă cadou la finalul lunii octombrie, deşi legea spune clar că acei condamnaţi care sunt cercetaţi în alte dosare penale nu ar avea dreptul la o asemenea recompensă.

Actualul ministru al Justiţiei precizează că acea permisie de anul trecut, în cazul lui Liviu Dragnea, a fost acordată legal, iar o explicație ar fi că ANP nu a fost înștiințată în mod oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal într-un alt dosar, respectiv dosarul TelDrum.