Klaus Iohannis, baie de mulțime la parada de 1 Decembrie! Președintele a stat de vorbă cu copiii prezenți la Arcul de Triumf

Peste 4.000 de militari români dar și din alte 21 de țări partenere au trecut de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf, prin fața președintelui Klaus Iohannis. La finalul paradei, liderul de la Cotroceni a mers să vorbească cu românii și a făcut o tradițională baie de mulțime.

Klaus Iohannis, baie de mulțime la parade militară de la Arcul de Triumf

La finalul paradei militare, președintele Klaus Iohannis a făcut o deja tradițională baie de mulțime și un gest inedit. El a stat de vorbă cu mai mulți copilași care erau prezenți la eveniment: „V-a plăcut parade?”, i-a întrebat președintele pe micuți. El a strâns apoi mână mai multor persoane prezente la parade și le-a urat tuturor „La mulți ani!”

Şeful statului a văzut şi un copil aflat pe umerii tatălui, care flutura un steag tricolor. „Ce faci acolo cu steagul?”, l-a întrebat preşedintele, zâmbind, pe micuţ. După ce a salutat românii preț de câteva minute, președintele s-a urcat la loc în mașina de protocol a Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj pe facebook de Ziua Națională

Cu toate acestea, prezența lui Klaus Iohannis la Arcul de Triumf nu a fost lipsită de incidente. Președintele a fost apostrofat de către un român prezent în mulțime, în timp ce depunea o coroană de flori. Cu toate acestea, momentul a fost trecut repede cu vederea de către președinte.

După parada militară Klaus Iohannis a avut și un scurt mesaj pe facebook. „La mulți ani, România! La mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!” a scris președintele, pe rețeaua socială. El a atașat și cinci poze care au strâns peste 14 mii de reacții, sute de distribuiri și de comentarii. De altfel, majoritatea internauților i-au întors urarea lui Iohannis, semn că liderul de la Cotroceni se bucură de o popularitate mărită, mai ales după ce a câștigat alegerile de weekendul trecut cu un procentaj de peste 66% din voturi.