Ion Țiriac, despre votul românilor la prezidențialele din 2019: „Mă stupefiază treaba asta”

Omul de afaceri Ion Țiriac a vorbit despre votul românilor la prezidențialele din 2019 și despre mentalitatea alegătorilor din România. El a scos în evidență o problemă legată de faptul că cetățenii și-au pierdut încrederea în politicieni și s-a ajuns la situația în care nu se mai votează pentru un candidat, ci împotriva lui.

„Oamenii de la noi din ţară încă nu votează! Este stupefiant că nu-și exercită cel mai important drept, ca să hotărască ei înșiși cine le face viitorul. Nu mai spun că  nu votează niciodată… cei care votează… nu votează «pentru». Niciodată! Oamenii votează numai «contra». Dacă majoritatea a votat treaba aia, asta e, fie că îţi place sau nu, te supui. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că avem nişte handicapaţi care sunt în politică, dar este imposibil să fie toţi handicapaţi”, a declarat Ion Țiriac pentru Capital. Omul de afaceri a vorbit și despre interesele României în contextul relațiilor cu Rusia și cu țările din Uniunea Europeană.

Ion Țiriac este stupefiat de faptul că românii nu-și exercită dreptul de vota

Ion Țiriac a vorbit despre votul românilor la prezidențialele din 2019

„În România, principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare. Și atunci, eu nu sunt nici PSD, nici PNL, nici nimic. Iar întrebarea este, e Viktor Orban Hitleristul Europei? Deocamdată el apără interesele Ungariei de la A la Z şi, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. Și atunci cum să-l critici pe Orban? Pe mine mă stupefiază şi treaba asta. Nu sunt toţi perfecţi. Dar este el imperfect pentru că a făcut un contract cu Putin de 3 miliarde. Dar câte miliarde credeţi dumneavoastră că are Germania cu Rusia în fiecare an? Multe de tot. Evaluaţi numai contractul Nord Stream, al doilea gazoduct pe care îl fac acum. Nouă nu ne trebuie fricţiuni cu Rusia în ziua de astăzi. Pentru că este lângă noi, aici la 100 de km. Și, dacă se supără cumva şi îţi închide puţin robinetul, apare o problemă măricică. Și dacă nu înţelegi asta din funcţia pe care o ocupi şi nu te pricepi, mai bine laşi pe altul”, a spus Țiriac.

Întrebat cum crede că ar arăta România dacă l-ar avea pe el în funcția de prim-ministru, cel mai bogat om din România a răspuns: „Probabil că ar arăta cu degetul, pentru că după o lună, două, trei m-ar fi împușcat cineva pentru că nu sunt totalitar și sunt pentru o democrație, dar o democrație în două sensuri, nu numai cu drepturi, dar și cu îndatoriri”.