Fusul orar pare că se joacă cu timpul, iar pasagerii unui zbor au decolat după ce s-a trecut în anul 2019 şi au sosit la destinaţie în 2018. Acest lucru este posibil datorită decalajului de timp, iar protagoniştii au fost pasagerii unei curse All Nippon Airways, care au plecat din Japonia la scurt timp după ce s-a intrat în noul an, iar aterizarea s-a produs în jurul orei locale de 16:30, din Statele Unite ale Americii, în anul…2018.
Acesta nu este unicul caz în care pleci din 2019 către 2018, iar ceasurile chiar indică aceste fapte, ca într-o maşină a timpului teribil de performantă. Sunt multe curse care au decolat din estul Asiei către Statele Unite, iar acestea sunt exact statele în care Soarele îşi arată pentru prima dată razele, în timp ce în partea cealaltă luna zâmbeşte oacheşă.
Pe 31 decembrie 2018 s-au produs în lume mai multe fenomene „stranii”, cunoscute ca şi inedite, însă nu este pentru prima dată când acestea se întâmplă. Doar ele ajung să fie cunoscute în această zi a anului, la fiecare 12 luni, atunci când intră în lumina reflectoarelor ca şi curiozităţi. Asta pentru că sunt locaţii care intră în anul nou şi la o distanţă de 26 de ore una de cealaltă.
De exemplu, pe 31 decembrie 2018, la ora ocală 12:00 a României, a intrat în 2019 prima ţară din lume. Este vorba despre Republica Kiribati, un stat fără suveranitate proprie, din Australia. Insula este la o distanță de 2.360 de km Nord-Vest de Perth, din Australia de Vest și la distanță de 500 de km la Sud de Indonezia, Jakarta.
La mai bine de o zi şi o noapte distanţă, au intrat în 2019 şi ultimii locuitori de pe mapamond, cei din insulele Howland și Baker, din Oceanul Pacific,