Incendiu violent în Bucureştii Noi! O casă a fost distrusă de flăcări. Foto şi video

O casă a fost distrusă în această după-amiază de flăcări, în Bucureştii Noi, pe strada Vacanţei. Locuinţa a fost mistuită de flăcări, la fel şi anexele gospodăreşti, iar focul s-a extins şi la o casă vecină, cu mansardă, care era lipită de imobilul distrus.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti şi Ilfov a anunţat cum s-a desfăşurat intervenţia, după ce s-au asigurat că nu sunt victime: „Din interiorul casei au fost scoase două butelii, iar 7 autospeciale au fost trimise iniţial la faţa locului. Nu au existat victime.

Incendiu violent în Bucureştii Noi

S-a încercat alimentarea din reţeaua de hidranţi, după ce şase hidranţi au fost găsiţi nefuncţionali.”

Imagine de la incendiul din Bucureştii Noi, cu intervenţia pompierilor

Dispozitivul a fost suplimentat, iar la faţa loculuiau intervenit 9 autospeciale, iar alte trei s-au deplasat către caz. Incendiul a distrus prima casă, cea de la care a pornit, şi a afectat-o parţial pe cealaltă”, au comunicat reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov.

Problema hidranţilor s-a mai pus şi în urmă cu două săptămâni, atunci când un incendiu a izbucnit în Chiajna, iar pompierii au alimentat din Lacul Morii, ceea ce a îngreunat intervenţia: „Mansarda unui bloc a fost cuprinsă de incendiu. Zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea şi protejarea celorlalte locuinţe învecinate. În zonă nu exista reţea stradală de hidranţi, iar alimentarea cu apă s-a realizat din bazine existente la o distanţă semnificativă faţă de locul intervenţiei. Locatarii ai căror apartamente au fost afectate de incendiu vor fi cazaţi într-un imobil, prin grija autorităţilor locale”.

„Mă aflam în casă. Am auzit pe scări zgomote, ca un fel de spărturi. O doamnă țipa pe scară. Am simțit mirosul de fum, am auzit că ar fi luat foc ceva. Nu am știut că e atât de grav și ce s-a întâmplat. Am ieșit pe balcon și am văzut că luase foc mansarda”, a fost mărturia unui martor.