Imnul României, cântat de elevi în pauză mare! Ministerul Educației îi pune să interpreteze “Deşteaptă-te, române”

Ministerul Educației Naționale ia din pauzele elevilor pentru a putea cânta imnul țării. Aceștia se conformează, astfel că timp de două zile, vor interpreta, în timpul recreației, “Deşteaptă-te, române”. Ministerul Educației Naționale consideră că în modul acesta se sărbătorește anul Centenar Marii Uniri.

„Celebrarea Zilei Naționale constituie un moment de excepție în afirmarea identității naționale, care contribuie la cultivarea respectului față de patrimoniul spiritual și material al României, precum și a valorilor cetățeniei active”, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației Naționale, către toate inspectoratele școlare din țară.

Imnul României, cântat în timpul pauzei!

Imnul este interpretat nu în orele de muzică, ci în pauzele copiilor, momentul mult așteptat de elevi. În loc să schimbe idei, să meargă la toaletă, să mănânce sau să glumească, așa cum este normal, aceștia sunt obligați să cânte imnul României. Așadar, la o oră fixă, Ministerul Educației Naționale, decide ce face un elev în pauze. „În vederea aniversării Centenarului Marii Uniri, întreaga comunitate școlară este invitată să marcheze acest eveniment în zilele de miercuri, 28.11.2018, respectiv joi, 29.11.2018 prin intonarea imnului național Deșteaptă-te, române!

în următoarele momente ale programului școlar: la ora 10 – elevii din clasele care își desfășoară activitatea în programul de dimineață; la ora 14 – elevii din clasele care își desfășoară activitatea în programul de după-amiază.Vă rugăm să ne sprijiniți prin prezența pe platoul Palatului Administrativ Arad cu un grup de 100 de copii/elevi, îmbrăcați în port popular, începând cu ora 09:00”, arată adresa trimisă de Minister către instituții.

În locul organizării unui eveniment în care elevii pot cânta cu drag imnul țării, eveniment în care micuții învățăcei pot și învăța despre anul Centenar Marii Unirii sau despre importanța națiunii, autoritățile îi fac pe aceștia să fie obligați să renunțe la pachețelul de mâncare sau la discuții între colegi, pentru cântarea imnului național al României. De asemenea, aceștia mai și defilează în oraș, în zile în care gradele sunt din ce în ce mai scăzute.