”Ești înregistrat, puișor!” Cum a ținut piept nea Neculae infractorilor care l-au sunat cu metoda ”accidentul”

Escrocherie prin metoda ”accidentul”, înregistrată de un bărbat care și-a dat seama că este victima infractorilor și a dus imediat la Poliție convorbirea cu presupusul polițist, care i-a cerut bani pentru a-l scăpa pe fiul său implicat într-un accident inventat!

Înregistrarea a fost postată de Poliția Română pe pagina de Facebook, pentru ca oamenii să poată vedea de ce sunt capabili infractorii deciși să facă bani de pe urma naivității oamenilor. Personajul principal este nea Neculae, care a ținut piept tuturor minciunilor venite din partea escrocului. mai mult, nea Niculae i-a și transmis un mesaj escrocului: ”Ești înregistrat, puișor! Lasă că te spun eu la Poliție!”.

Escroci prin metoda ”accidentul”, înregistrați de victima lor

Infractorul încerca să obțină de la nea Neculae o sumă de bani, sub pretextul că fiul său plecat în Germania ar fi lovit o fetiță cu mașina.

”Respect, Nea Neculae! Sunteți un model de urmat!

Oameni buni,

Ascultați înregistrarea! Este reală și surprinde exact metoda folosită pentru înșelarea persoanelor de bună credință, în general vârstnici.

Lipsește din ea doar momentul în care falsul polițist cere bani pentru ”ajutorul” oferit. N-a mai apucat, pentru că Nea Neculae a intuit ce se întâmpla, și-a contactat fiul să se asigure că este în regulă și apoi l-a muștruluit zdravăn pe impostor.

Tehnica folosită cu Nea Neculae
1) Se dă drept comisar de poliție de la Rutieră din Brăila
2) Cere informații despre membrii familiei: ”Aveți pe cineva care a părăsit România? Pe cine anume? (fiul) În ce țară?” 
3) Încearcă să intre sub pielea victimei: ”Suferiți cu ceva? Sunteți bolnav? Se poate discuta cu dumneavoastră?”
4) Dă lovitura de grație: ”Ne-a sunat Ambasada română din Germania și ne-a comunicat în felul următor. Fiul dumneavoastră, din păcate, a lovit o fetiță de 12 ani, pe trecerea de pietoni. Fetița momentală este foarte gravă internată în spitalul de copii, iar fiul dumneavoastră este reținut la organele de poliție din Germania”. 
5) Odată victima debusolată, devine agresiv în exprimare, pentru amplificarea stării de panică: ”Vorbiți dom’le clar! Nu să taceți mut în telefon și eu să perd timp cu dumneavoastră.”
6) Simulează o discuție cu presupusul avocat al fiului pentru a transmite, subliminal, mesajul că tatăl nu va putea lua legătură cu fiul: ”Nu mai vă aflați la secția de poliție, da? Dânsul o să fie reținut…”

Dacă Nea Neculae nu s-ar fi prins, impostorul urma să îi ceară bani pentru ”salvarea” fiului său de pușcărie”, scrie Poliția Română.

Cazul lui nea Neculae este unul fericit, deoarece acesta s-a prins că este escrocat, însă sute de bătrâni cad în plasa infractorilor și rămân fără agoniseala de-o viață.