Este sau nu potabilă apa din București? Ce spune directorul Apa Nova despre declarațiile Ministerului Sănătății

În cadrul unei conferințe susținute la Primăria Capitalei, directorul Apa Nova a vorbit despre concentrația de clor din apa de la robinet care i-a speriat pe mulți locuitori ai Bucureștiului, în ultimele zile. Concentrația a fost măsurată în toate aceste zile, iar cei responsabili de calitatea apei susțin că nu este absolut niciun pericol pentru populație.

Apa a fost măsurată în mai multe puncte de consum din Capitală, în mod special în sectoarele 5 și 6. În plus, oamenii pot suna la laboratoarele de probă care sunt obligate să vină acasă pentru a preleva probe și pentru a face publice rezultatele. Responsabilii susțin că s-au prelevat astfel de probe oriunde s-a solicitat, iar rapoartele sunt în curs de redactare.

Reprezentanții Apa Nova au anunțat că apa de la robinet este potabilă

Este sau nu potabilă apa de la robinet? Specialiștii au răspuns! Poziția Apa Nova

Directorul Apa Nova susține că nu există absolut niciun pericol pentru populație, după ce s-a constatat că în apă este o concentrație de clor normală. ”Rezultatele probelor din 29, 30 si 31 nu indică depăşiri ale clorului. Am trecut la alimentarea oraşului Bucureşti preponderent din Dâmboviţa, monitorizăm din 29 tot ce se întâmplă, apa este potabilă şi este bună de folosit. Creşterea dozei de clor este peste limită. Nu cunoaştem pe ce se bazează ministrul Sănătăţii, nu am primit niciun fel de notificare. Atunci când clorul ajunge spre limita maximă, clorul se simte. Specialiștii recomandă utilizare unui clor de până la un miligram pe listru pentru a nu avea bacterii în apa potabilă. Organizația Mondială a Sănătății recomandă asta, în SUA, doza de clor permisă e mult mai mare, până la 4mg/l. Apa din București e bună de folosit și nu există niciun pericol pentru populație.”, Mihai savin, director Apa Nova.

Locuitorii Capitalei nu trebuie să își facă griji. Concentrația de clor din apă a fost măsurată constant în ultimele zile

”Eu folosesc apă de la robinet, nueste niciun fel de pericol. Am măsurat concentrația de clor în toate zilele. Se află mult sub concentrația maxim admisă!”, a declarat doctorul Gabriela Nicolescu.