Este oficial! Elena Udrea, eliberată din pușcăria costaricană. Autoritățile au declanșat procedura eliberării

În urmă cu puțin timp, Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că s-a declanșat procedura eliberării fostului ministru al Dezvoltării din pușcăria costaricană. Cu mai multe informații a venit în acest moment avocatul Elenei Udrea, la România TV.

”Eu am vorbit cu alocata din Costa Rica, doamna Elena Udrea, care mi-a comunicat cam aceleași informații. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare.

Elena Udrea, eliberată din pușcăria costaricană! Autoritățile au declanșat procedura eliberării!

„Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunța. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-și petreacă sărbătorile alături de familie și fetiță”, a spus Veronel Rădulescu. Mai mult, apărătorul în instanță al fostei blonde de la Cotroceni a menționat că se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul.

Apărătorul în instanță al fostei blonde de la Cotroceni a menționat că se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul

” Se va întoarce în România. Cred că este o problemă pentru că nu a primit pașaportul pentru micuța ei. Probabil când va fi eliberată cererea pentru pașaport, atunci puteme spune că a luat primul avion”, a adăugat Rădulescu.

De asemenea, acesta a ținut să mulțumească tuturor celor implicați pentru promptitudinea lor, pentru a o elibera pe Udrea chiar de sărbători. ”Vreau sa remarc, constat și să mulțumesc întregului aparat al justiției care a fost prompt. Este remarcabil ca și-au împlinit datoria”, a încheiat Veronel Rădulescu.

Șeful Interpol din Costa Rica: ”Tudorel Toader a primit documentele în format electronic”

De asemenea, potrivit lui Gustavo Chinchilla, șeful Interpol din Costa Rica, ce a intervenit telefonic pe România TV, Tudorel Toader a acceptat în cele din urmă documentele în format electronic. ”Tudorel Toader a primit documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, printr sistem electronic, ce au ajuns în România sâmbătă seară. Deși inițial Toader a spus că această formalitate electronică nu va fi luată în considerare, s-a demonstrat contrariul”, a declarat Gustavo.