Pandemia de coronavirus câștigă tot mai mult teren în Europa, acolo unde se înregistrează zilnic zeci de mii de îmbolnăviri și mii de morți. Și în România, numărul celor infectați și al deceselor e în creștere de la o zi la alta. Specialiștii nu vin cu previziuni optimiste și spune că scenariul unor zeci de mii de cazuri este unul extrem de probabil.
La nicio lună distanță de la apariția primului caz cu infectare cu Covid-19 pe teritoriul României, numărul celor infectați cu acest virus a ajuns la 577. Trendul e unul care indică o creștere accelerată, iar specialiștii avertizează asupra posibilității înregistrării a zeci de mii de îmbolnăviri.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti, Emilian Ioan Imbri, oferă o previziune sumbră asupra României și nu crede în estimarea cu 20 000 de cazuri de coronavirus în România în momentul de vârf al epidemiei.
În opinia specialistului, cei care au lansat această ipoteză a celor 20.000 de cazuri sunt optimiști. Acesta dă de înțeles că vor urma săptămâni dificile pentru țara noastră și pentru sistemul medical intern.
”Acest virus a câștigat bătălia. Prima bătălie care s-a dat a câștigat-o virusul. Noi va trebui să învățăm, cine rezistă și cine trece acest moment, va trebui să învățăm să conviețuim toată viața cu acest virus, așa cum conviețuim cu celelalte tulpini de corona, cu care trăim de ani de zile.
Dacă au spus unii 20.000 de persoane se vor infecta cu Covid-19, atunci sunt optimiști copiii ăștia. Îi vom număra la sfârșit. Te sperie un pic ceea ce vezi că se întâmplă în celelalte țări”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti, Emilian Ioan Imbri, la ” Marius Tucă Show”.
În prezent, România numără 577 de cazuri de îmbolnăvire și 7 decese înregistrare în perioada 26 februarie – 23 martie. Emilian Ioan Imbri spune însă că greul urmează în lunile viitoare. Cel mai probabil după sărbătorile pascale, țara noastră va cunoaște vârful epidemiei de coronavirus.
”Din ceea ce știu de la cei care sunt pe specialitatea asta și sunt epidemiologi și infecționiști, se pare că, după calculele făcute și estimările făcute pentru România, se pare că undeva spre sfârșitul lunii mai sau în luna mai ar fi un vârf, cu o ușoară scădere în iunie, cu posibilitatea din păcate tristă, să înceapă să crească din nou spre septembrie- octombrie.
Virusul va încerca să facă experiențe pe noi, cum noi încercăm să facem experiențe pe el. Toate tratamentele nu sunt verificate. Ele nu fac rău, dar nu știm dacă o să răzbim cu aceste tratamente”, a mai spus Imbri pentru sursa citată.