ELCEN, anunț oficial! Fără căldură și apă caldă în sectoarele 1 și 5

ELCEN a făcut un anunț oficial care nu îi va încânta prea mult pe unii dintre bucureșteni! Astfel, un cazan vechi de 60 de ani a explodat la CET Grozăvești, drept pentru care locuitorii din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei vor avea în această noapte apă călâie la robinet. Mai mult de atât, în mod evident şi caloriferele vor fi mai degrabă reci, conform administratorului special al companiei, Claudiu Crețu.

ELCEN, anunț oficial!

Concret, în acest moment, ELCEN se află în imposibilitatea de a alimenta cum trebuie cu agent termic cele două sectoare. Alimentarea va fi susținută de la celelalte CET-uri, dar apa va ajunge în casele oamenilor la o temperatură cu câteva zeci de grade mai mică decât este normal. Culmea, aviaria de la CET Grozăvești nu pică într-un moment tocmai bun. Pe lângă frigul de afară, este deja știut că 250 de blocuri din Capitală, racordate la sistemul centralizat de termoficare, deja nu beneficiază de agent termic la parametri normali.

Ba chiar, în anumite zone, există oameni care se plâng că nu au deloc apă caldă și căldură de 5 zile. Directorul companiei Termoenergetica a explicat că în zonele aflate la capăt de magistrală apa caldă și căldura ajung mai greu la parametri optimi, dar promitea că problema se va rezolva sâmbătă seară. „În momentul de față, sistemul de termoficare din București se află într-o situație dramatică.

Fără căldură și apă caldă în sectoarele 1 și 5

Aceasta este marcată de creșterea pierderilor de agent termic și apă de adaos, atât din punct de vedere tehnic din cauza degradării rețelei de transport și distribuție, cât și din punct de vedere financiar întrucât există restanțe la plata facturilor curente, precum și a subfinanțării ce a îngreunat acțiunile de reabilitare.

Sunt necesare eforturi deosebite pentru a gestiona un sistem complex, nemodernizat la timp, cu durata de viață depășită care, în lipsa investițiilor urgente, riscă avarii iminente majore”, a spus Claudiu Crețu despre situația din prezent